Hedvig Wessel

Hedvig Wessel

Freeride Skiing

Vilka produkter från Silva använder du och hur underlättar de din träning?
Jag älskar verkligen Trail Running Free på grund av den lätta vikten. Det är den lampa jag använder mest för vardagsaktiviteter. När jag åker skidor under natten, eller tar mig an större uppdrag så använder jag Exceed-pannlampan som är starkare. Den är prefekt när jag behöver ett bredare och tydligare synfält.

Hur gör du för att övervinna utmaningar när du tränar och tävlar?
Jag försöker att alltid fokusera på det positiva. Jag älskar utmaningar eftersom de driver mig framåt. Även om de kan vara smärtsamma så försöker jag njuta av smärtan och använda den som motivation. För när det gör ont så vet jag att jag blir bättre. När jag ser eller möter en utmaning så vet jag att det är en del av träningen för att göra mig bättre. Därför använder jag min energi för att tänka positivt kring utmaningen och hitta sätt att ta mig förbi den på bästa möjliga sätt.

Vad är du mest stolt över i sin karriär så här långt?
När det gäller tävlingar så är det definitivt segern vid Mozart100 i år (2021) när jag startade i Ultra Trail World Tour för första gången. Det var en fantastisk upplevelse och ett riktigt gåshudsögonblick när jag korsade mållinjen i hjärtat av Salzburg som etta. Som tillägg till det är jag stolt över allt jag redan har sett, de vardagliga stunderna i bergen som inte alla får uppleva och att jag aldrig tappat glädjen för bergen trots alla tävlingar och åtaganden.

Vilka mål har du för 2022?
Nästa år skulle jag vilja utveckla mig själv ytterligare som ultralöpare, lära av de bästa och skaffa mig ytterligare erfarenhet på internationella tävlingar. Jag vill komma lite närmare min stora dröm, motivationen är stor.

det finns alltid mer att upptäcka

Gustav Bergman

ORIENTERING

Hedvig Wessel

FREERIDE SKIING

Tove Alexandersson

ORIENTERING & SKIDORIENTERING