Batterier för
alla aktiviteter

Konsten att välja
rätt batteri

Vårt utbud av batterier ger dig stora möjligheter att hitta rätt mix mellan brinntid och vikt. Vi har batterier med låg vikt som sitter bekvämt på huvudet när du vill springa snabbt – och kraftfulla batterier att ha i ryggsäcken när du ska vandra riktigt långt.

Silva Connection System

Vi har ett stort utbud av batterier för olika ändamål. Tack vare Silva Connection System är det enkelt att välja rätt och vara säker på att det fungerar. Alla batterier är bakåtkompatibla med pannlampor från 2008 och framåt.

Vi har två typer av anslutningar, en fyrkantig och en rund. Den runda är främst för Trail Runner-serien och den fyrkantiga för resterande pannlampor.

Förläng brinntiden

Batteriets brinntid och hur mycket ljus som lyser upp din väg framåt påverkas av det ljusläge du använder. Batteriets brinntid är betydligt längre vid varmare temperaturer och genom att förvara batteriet nära kroppen kommer ditt batteri att räcka längre när det är kallt ute.

Förläng din aktivitet

Förlängningskablarna från Silva gör det möjligt att flytta batteriet mellan fickan, ryggsäcken eller cykelramen. Förlängningskabeln är även bra att ha när du fäster pannlampan på hjälmen. Ett tips är att ha med ett extrabatteri på längre turer så kan du enkelt byta till ett nytt och fulladdat när det första tar slut.

Säkerhet framför allt

Pannlampan är viktig för din säkerhet och det finns inget utrymme för kompromisser. Alla våra pannlampor med tillhörande batterier måste bevisa sig själva i sin pålitlighet och hållbarhet trots hårt skandinaviskt väder.

Batteriindikator

Batteriindikatorn visar helt enkelt hur mycket batteri du har kvar. Finns i flera varianter med olika antal steg på indikatorn – ju större och kraftfullare batteri desto fler steg finns det på batteriindikatorn.

Batterivarning & reservläge

När batteriet börjar blinka och själv väljer att gå in i reservläge blir du uppmärksammad på att du har 15% batteritid kvar. Funktionen säkerställer ljus i ytterligare en timme innan batteriet är slut.

IPX-klassificering

Likt pannlamporna är våra batterier damm- och vattentäta. IPX5 innebär att batteriet tål kraftigt regn och hårt väder medan IPX7 innebär att batteriet kan vara i 1 meters djupt vatten i upp till 30 minuter.

Hitta din pannlampa

När du är ute i mörkret vill vi att din pannlampa ska kännas som en naturlig del av dig själv.

Läs mer

Batterier för alla aktiviteter

Hitta den rätta mixen av brinntid och vikt. Ett litet batteri kan du ha i batterihållaren på huvudet vid löpning, medan ett mer kraftfullt kan användas vid längre turer.

Hitta din pannlampa

När du är ute i mörkret vill vi att just din pannlampa ska kännas som en naturlig del av dig själv. Här hittar du pannlampan för dig.

Vår pannlamps­filosofi

Vi har funnits sedan 1930-talet och med all erfarenhet har vi lärt oss mycket om pannlampor. Såhär tänker vi när vi designar våra pannlampor.