@theflyingflip

Philipp Ausserhofer

““Min längtan efter frihet, orörda branter för skidåkning eller avlägsna kammar att klättra är vad som driver mig framåt under året”

365 dagar definierar året

8760 timmar att upptäcka - 525600 minuter med äventyr

philipp Ausserhofer

@theflyingflip


Vad betyder livet i bergen för dig?
Bergen är frihet för mig och ger mig möjlighet att gå
min egen väg och upptäcka och äventyra. Det här är min lekplats, det är här jag känner mig som mest levande.

Varför valde du Silva?
För att jag kan lita på Silva: Silva har följt med mig på mina mest krävande äventyr under flera år och har lyst upp stigen framför mig och hjälpt mig framåt när det varit som allra tuffast.

Vad inspirerar dig inför alla dina tävlingar, äventyr
och din strävan att bli bättre?
Jag har en omättlig längtan efter äventyr, en önskan
om frihet och jag söker hela tiden efter mina gränser och vad som finns där bakom och svar på frågan om hur mycket jag kan utmana dem och om de egentligen finns. Det är den sanna glädjen att springa, att snabbt förflytta mig i en tekniskt krävande terräng för att upptäcka ännu mer.

Vad är du mest stolt över i din karriär hittills?
När det kommer till tävlingar så är det min vinst i Mozart100 detta år (2021) när jag gjorde min premiär i Ultra Trail World Tour. Det var en otrolig upplevelse och att få korsa mållinjen först av alla i Salzburg gav mig gåshud. Men jag är också stolt över allt jag varit med om och alla mina vardagsögonblick i bergen som jag är tacksam att få uppleva och som många andra bara drömmer om. Jag tröttnar aldrig på allt det fantastiska som bergen ger mig trots alla tuffa tävlingar och krav.

Vad har du för mål för 2022?
Nästa år vill jag utvecklas ännu mer som ultralöpare. Jag vill lära från de bästa och få ännu mer erfarenhet från internationella tävlingar. Jag vill komma närmre min stora dröm. Motivationen är stor.

@theflyingflip
Fler filmer kommer...

Följ Philipps resa under året tillsammans med Silva. Nästa video, Hike & Fly, släpps i December!