Silva terra

Vårt bidrag till framtiden

Silvas kompassriktning framåt

Terra är ett steg i Silvas resa mot en ljusare och mer hållbar framtid. Smartare innovationer tillsammans med det välkända och framgångsrika konceptet REUSE > REDUCE > RECYCLE är Silvas riktning för produktutveckling framåt.

första produkterna i Terra-familjen

Terra betyder ”jord” på latin och produkter från Silva med namnet Terra är mer hållbara och utvecklade för att ha mindre miljöpåverkan. De första Silva Terra-produkterna som lanseras är pannlampsserien Terra Scout och de vattentäta packpåsarna Terra Dry Bags. Det här är produkter som är baserade på populära produkter i Silvas sortiment men som nu har vidareutvecklats med mer hållbara materialval och produktionssätt.

"Jag har jobbat med Silva i många år och trivs verkligen med den ambassadörsrollen. Vi delar vårt svenska ursprung! När jag springer rekommenderar jag alltid Trail Runner Free-pannlampan men jag är så glad över nya Terra Scout och de smarta och hållbara materialvalen. Jag kommer använda Terra Scout för enklare stig, när jag går promenader med min hund och när jag stökar i trädgården om kvällarna."

/ Emelie Forsberg, ultralöpare & skidalpinist

TERRA SCOUT

Pannlampan Terra Scout är tillverkade av återvunnen plast samt Revo-material som produceras av det svenska bolaget Trifilon. Revo-materialet består av återvunna polymerer blandade med växtfibrer från hampa och har upp till 90% lägre koldioxidutsläpp jämför med vanlig plast. Revo-materialet har ej färgats i Terra Scout-serien vilket gör att varje pannlampa har ett unikt utseende.


4 LJUSGLIMTAR

1. Silva Intelligent Light optimerar ljusbilden genom fokuserat avståndsljus som lyser långt och vidvinkelljus som lyser upp nära.
2. Två LED-färger, vitt och rött, där det röda ljuset i pannlampan gör att du kan läsa kartan i mörker.
3. Terra Scout är vattentålig enligt IPX5 vilket innebär att lamporna tål kraftigt regn.
4. Brett och delvis gummerat pannband som sitter bekvämt på huvudet.

VÄLJ DIN TERRA SCOUT

Terra Scout pannlampa är din vardagskompis som gör dig sällskap på kvällsutflykterna, hundpromenaden, som nödlampa i bilen eller kanske ditt viktigaste redskap att ha nära vid tältplatsen. Lampan är enkel att använda med en stor av/på-knapp och lång brinntid som räcker i flera dygn.

ISPO AWARD WINNER

"Det finns många pannlampor, men ingen pannlampa som Terra Scout som är så kompromisslöst designad med ett hållbart tänk. Materialen är återanvända och pannlampan är dessutom otroligt lätt."

/ Andi Spies, ISPO AWARDS Jury

TERRA DRY BAGS

Terra Dry Bags är lätta, tåliga och gjorda av 100% återvunnet PET-material. Dessutom har vi minimerat infärgning och tryck för att ytterligare minska klimatavtrycket.


4 HÖJDPUNKTER

1. Enkel rullstängning som säkerställer att dina prylar håller sig torra.
2. Waterproof.
3. Slitstarkt lättviktsmaterial.
4. Finns i 5 olika, färgkoordinerade storlekar.

VÄLJ DIN TERRA DRY BAG

Packa kläder och annan utrustning du vill skydda lite extra i en vattentät drybag i ryggsäcken, kajaken, eller segelbåten. Finns i 5 olika storlekar.

TERRA DRY BAG

Från 179 kr